• Radmirje 29, 3333 Ljubno ob Savinji
  • 040 256 419
  • info@irner.si

Prekrivanje: Župnijska cerkev v Gomilskem

Prekrivanje strehe, bobrovec, cerkev Gomilsko

Obnovo strehe smo realizirali v dveh fazah. Glavni razlog obnove je bila nepravilna montaža slemenjakov in padajoč sneg z ledom okrog zvonika. 

Celoten članek si preberite pod VEČ.

V prvi fazi smo prekrili del strehe z grebeni in širše območje okrog zvonika. Na širšem območju okrog zvonika smo se odločili, da obstoječo kritino - bobovec nadomestimo z bakreno pločevino. 

Prekrivanje strehe, bakrena pločevina

Prekrivanje strehe, bakrena pločevina, cerkev

Na strešinah, ki so izven nevarnega področja padajočega ledu z zvonika smo ohranili vrsto in obliko kritine. Dotrajan bobrovec smo nadomestili z novim. Letve smo menjali po potrebi. Strešine smo delno ravnali zaradi boljšega naleganja nove kritine in lepšega izgleda. Obstoječe ostrešje smo delno ojačali in sanirali.

Prekrivanje strehe, bobrovec, žlota

Prekrivanje strehe, bobrovec, cerkev

Prekrivanje strehe, bobrovec, cerkev

V drugi fazi smo prekrili še glavni del cerkve, ki se imenuje ladja. na severni strani so bile letve povsem dotrajane in smo jih v celoti menjali, medtem ko smo jih na sprednji strani menjali le po potrebi. Ostrešje je bilo potrebno dodatno ojačati, saj so v preteklosti odstranili nekatere nujne konstrukcijske elemente (klešče na dveh višinah, ki služijo kot razpore).

Letvanje strehe, prekrivanje strehe, izravnava strehe, bobrovec

Prekrivanje strehe, bobrovec

Prekrivanje strehe, bobrovec, snegolovi

Prekrivanje strehe, bobrovec, snegolovi

Nad glavni vhod smo namestili nov križ, ki je prav tako kot je bil stari, izdelan iz cinkotita. Ob zaključevanju smo sanirali tudi sims, ki se je med prekrivanjem poškodoval. 

prekrivanje strehe, križ, cinkotit

Prekrivanje strehe, bobrovec,

Več o naši ponudbi si poglejte na POVEZAVI