Živimo v podnebnem pasu različnih letnih časov, zato v zimskem času ne moremo biti presenečeni, ko nas obišče snežna odeja. Tedaj nam na strehah naših bivalnih objektov prav pridejo snegolovi. Snegolovi preprečujejo zdrs snega s strehe in hkrati olajšajo vzdrževanje strešnih površin. Seveda moramo pri instalaciji snegolove namestiti dovolj na gosto, na to pa vplivajo različni dejavniki, kot so naklon strehe, vrsta kritine, seveda tudi vrsta nameščenega snegolova ter podnebne razmere v katerih živimo, oziroma pričakovana količina snežnih padavin.

Gostota snega je odvisna od debeline snežne odeje, le to pa še poveča stara snežna podlaga, še posebej tista zaledenela. Zaradi vetra se na privetrni strani nabira večja količina snega, zato je streha bolj neenakomerno obtežena. Snegolove nameščamo ob prekrivanju strehe, seveda pa jih lahko namestite že na stare strešnike. Na trgu se najde širok spekter snegolovov različnih materialov. Poznamo jih več vrst, to so lahko linijski ali točkovni, cevni, klasični, tračni, plastični ali iz nerjaveče kovine.

Snegolove izbiramo tudi glede na to, ali gre za opeko, valovite plošče ali skodle. Razlika med točkovnim in linijskim snegolovom je predvsem v tem, da so linijski primerni predvsem za manj strme stehe in je teža snega manjša, pri večjih nagibih pa je pravzaprav najboljša kombinacija linijskih in točkovnih snegolovov. Gre za od enega in pol do tri snegolove na kvadratni meter. Kombinacija obeh vrst snegolovov se priporoča tudi povsod, kjer se pred objektom nahaja pločnik za pešce ali parkirišče, za katerega ne želimo, da zdrsuje sneg s strehe. Poznamo tudi kritine, kjer je snegolov že nameščen v strešnik, kar je najbolj primerno za strehe z manjšim naklonom. Če želimo zavarovati tudi žlebove na strehi, se odločimo za posebne ogrevalne zanke, ki se namestijo v žleb.

Snegolovi so na streho pritrjeni s pritrdilno kljukico za pritrditev na podkonstrukcijo oziroma letev. Snegolovi se ponavadi (razen če je vaša želja drugačna) lepo ujemajo z barvo strešnika. Sicer pa prašno barvanje omogoča, da se popolnoma približajo odtenku strešnika. Prednost linijskih snegolovov je, da zaradi svoje dolžine obremenijo letev in ne lomijo strešnika. Material za izdelavo linijskih snegolovov je pocinkana prašno barvana pločevina, nosilci za linijske snegolove so galvansko zaščiteni in prašno barvani. Točkovni snegolovi pa so lahko iz pocinkane pločevine, pocinkane barvane pločevine ali pocinkane prašno barvane pločevine. Med takšno ponudbo se torej zares ni težko odločiti, kakšne vrste snegolova potrebuje prav vaša streha.

Pošljite nam povpraševanje

Oddaja povpraševanja