Kdo smo?

IRNER

Beseda “cimermanstvo” je skovanka, ki je sicer v slovarju ne boste našli. V Slovarju slovenskega knjižnega jezika boste našli njej najbližjo besedo címraka in označuje enoročno tesarsko sekiro z nesimetričnim kovinskim delom in nesimetričnim toporiščem, ki se je uporabljala za ročno tesanje tramov:

Mojster, ki je címrako uporabljal pa je bil cimerman ali danes pravilno slovensko tesar. Beseda cimerman izhaja iz nemškega »Zimmerman«, ki v prevodu pomeni tesar. V zgornjesavinjskem narečju se je beseda ohranila v obliki cimerman, v drugih delih Slovenije pa cimperman. Moj oče je bil cimerman in večino svojega znanja sem dobil od njega. Zato rad rečem, da izhajam iz stare šole cimermanov. Ti so poznali visoko stopnjo natančnosti, imeli ljubezen do lesa in svojega poklica, spoštovanje do prednikov in so uporabljali stare komplicirane lesne zveze. Nekatere od teh lesnih vezi še danes ne zmoremo narediti s strojem in so ročno delo.

Ko sem se l. 2005 odločil za samostojno pot kot tesar, sem želel te pozitivne lastnosti preteklih rodov tesarjev poudariti v nazivu podjetja. Zato sem skoval besedo cimermanstvo, ki sicer izhaja iz nemščine, oblikovalo jo je narečje zgornjesavinjske doline, končnico pa sem povzel iz slovenščine. Beseda Irner je naš priimek. Tako je nastal izviren naziv za izvirno podjetje:

Visoka kvaliteta uporabljenih materialov in opravljene storitve je naša prva in najpomembnejša skrb. Naše številne zadovoljne stranke so dokaz, da jo obvladamo. Strokovno opravljeno delo vam zagotavljamo s primerno izobraženim kadrom, z nenehnim izpopolnjevanjem, z redno kontrolo opravljenega dela in z garancijo, ki jo nudimo na opravljeno delo. Za svojo varnost skrbimo v visoki meri, zato delamo izključno z delovnimi ali varovalnimi odri. Le kjer in kadar to ni mogoče, se varujemo s pasovi in vrvmi. Za odgovornost in zanesljivost se trudimo skrbeti z veliko dosegljivostjo preko mobilnega telefona in interneta.

Pošljite nam povpraševanje

Oddaja povpraševanja