Toplotna izolacija poskrbi, da so pozimi čim manjše toplotne izgube, poleti pa čim manjši vdori toplote vanjo. Priporočljivo je, če je le mogoče, naj se toplotna izolacija vgradi na zunanji strani obodne konstrukcije. V kolikor ni poskrbljeno za toplotno izolacijo, se na površinah oz. v samem materialu kondenzira vlaga. Na ta način prihaja do toplotnih mostov.

Pri zunanji toplotni izolaciji je izolativnost zelo pomembna (priporočena toplotna prehodnost k=ca. 0,2 do 0,35 W/m2K.). Izolacijski material je tisti (mineralna volna, stiropor, ...) od katerega je odvisna končna toplotna izolacija.

Pri toplotni izolaciji podstrešja je priporočljivo uporabiti vsaj 25 cm izolacije. Ne glede na vgrajene materiale je potrebna kontrola difuzijskega prehoda vodne pare.

Toplotna izolacija tal oz. neogrevane kleti je toplotna izolacija vgrajena neposredno na hidroizolacijo. To pomeni, da se mora neposredno nad toplotno izolacijo vgraditi podlaga za izvedbo finalnega tlaka. Za toplotno izolacijo uporabimo stiropor ali kameno stekleno volno, debeline najmanj10 cm.

Toplotna izolacija oken je potrebna zaradi čim manjše izgube energije iz bivalnega prostora v okolje. Okna naj imajo čim manjšo toplotno prehodnostjo U. Priporočamo okna z lesnim okvirjem in dvojno zasteklitvijo.

Pošljite nam povpraševanje

Oddaja povpraševanja