Mnogo objektov ima mansardne prostore, za katere je najboljša rešitev montaža strešnih oken, saj hočemo imeti optimalno osvetljen prostor in tudi lepšo estetiko. Tu ni pomembna samo velikost, pač pa tudi razporeditev, okna pa morajo omogočati dobro razpršenost svetlobe in pogled na okolico. Pravilna montaža strešnih oken zagotavlja vodotesnost in učinkovito toplotno zaščito. Montaža strešnih oken je zelo delikatna, saj so na primer za vodotesen spoj med kritino, strešno konstrukcijo in oknom potrebne obrobe. Tip te obrobe pa je odvisen od vrste strešne kritine in tega ali gre za posamezno ali skupinsko vgradnjo strešnih oken. Montaža strešnih oken vsebuje tudi sekundarno kritino na strešno okno (nekateri proizvajalci pri montaži strešnih oken nudijo paket sekundarni pristop). Biti moramo tudi ekonomični in na porabo energije gledati varčno. Tako pri montaži strešnega okna zagotovimo tudi učinkovito toplotno izolacijo okrog celotnega okna s tako imenovanim izolacijskim okvirjem. Za ekonomičnost porabe energije je pomebno, da so grelna telesa v prostoru postavljena pod strešna okna, saj se toplota iz grelca dviguje, potuje po okenskem steklu in ga s tem segreva.

Efektivna montaža strešnih oken ima zelo pomembno tudi notranjo obdelavo okrog strešnih oken (prednosti pravilno oblikovane notranje obloge so boljša osvetljenost prostorov, lažje upravljanje oken in pretok zraka ob oknu, vse to pa zmanjšuje tudi možnost nastanka kondenzacije). Izbiramo lahko med široko kvalitetno paleto modelov različnih estetskih razsežnosti. Montaža strešnih oken ima skorajda neomejene možnosti, saj jih lahko vgradimo skorajda povsod ne glede na naklon strehe. Če se odločimo za kvalitetno montažo strešnih oken, je okna enostavno odpirati, hkrati pa poskrbimo tudi za dobro prezračevanje, dober dostop za čiščenje okna, konec koncev pa tudi za pregleden čisti razgled. Z montažo strešnih oken zagotovimo tudi tesno zapiranje, odlično tesnilo in s tem izolacijo ter varovanje pred ekstremnimi vremenskimi vplivi. Pri montaži strešnega okna seveda potrebujemo mere, ki jih določimo glede na višino kolenčnega zidu, dolžino poševnine, višino mansarde, svetle mere med špirovci, naklona strehe, sestave oblog, mere od obloge do letev na katerih je kritina in samo kritino.

Poleg standardnih stekel s kaljenim zunanjim steklom so pri montaži strešnih oken na voljo tudi zasteklitve s posebnimi stekli, ki so lahko fotosenzibilna, reflekcijska, samočistilna, UV zaščitna, termo visokovarčna, zvočno izolacijska in tudi protivlomna. Tudi široka paleta senčil na strešnem oknu poveča atraktivnost in kakovost vašega prostora, pri izboru pa le upoštevajte namen prostora in njegovo sončno oziroma senčno lego.

Pošljite nam povpraševanje

Oddaja povpraševanja